martes, 9 de julio de 2013

La dignitat rebel amb Edward Snowden

En el cosmos multiètnic dels centres històrics de les grans ciutats, trobes plasmades en parets i murs les veritats dels oprimits. Veritats que de vegades no coincideixen amb les teves veritats, ja que com diu el refrany 'en aquest món no hi ha res veritat ni mentida, tot depèn del color amb què es mira ".

Quan la dignitat es converteix en rebel·lia, és que alguns pensen que només la seva opció és la bona. I no ..., no és això. Ho sento.

Aquest mural, en ple Raval barceloní, m'ha evocat la fortalesa -alguns dirien que ‘xuleria’- de petits països com Nicaragua, Equador, Cuba, Veneçuela, que mostren la seva dignitat, ensenyant els dents d'un 'humanitarisme' primari, gairebé cristià, d'estar en favor del perseguit, en aquest cas de l'analista del NSA –la nova CIA- Edward Snowden. 

Sense tenir cap por de a enfrontar-se a qui el persegueix, en aquest cas l'Imperi, estan donat la cara per un desnonat. Importa poc o molt si es tracta d'un espia, d'un contra espia, d'una criatura juganera entusiasta de la informàtica, d’un rebel sense causa.

Quan aquesta acció de ‘xuleria’ pública i notòria -de dignitat primària- es fa palpable en ajudar a un perseguit, malgrat les represàlies que aquesta actitud pot implicar, esdevé una autèntica manifestació de dignitat i llibertat.

Dignitat rebel, sempre injuriada pel poder omnipotent, sempre omnipresent

No hay comentarios:

Publicar un comentario