lunes, 6 de mayo de 2013

ARYZ, un dels grans


ARYZ, sense cap mena de dubte, és un dels grans. Les seves obres són immenses, monumentals. Gigantines. Li agrada pujar a la bastida. Deixar empremta en zones industrials del Vallès, Mataró, en edificis socials de Torino, Civitavechia, Lodz, Katowiche, en mitgeres d'enderrocs de Neetwed, Copenhagen, Richmond.

Catalunya, Itàlia, Polònia, Finlàndia, Estats Units són el seu marc d'actuació de carrer preferit. Es refugia en els polígons industrials abandonats. També en les pantalles arquitectòniques dels habitatges suburbials. I en els grans murs camuflats entre les males herbes salvatges, crescudes dels descampats del postindustrialisme.

Muralista vocacional, no defuig del format més convencional, com pot ser el suport en el llenç i la pintura greixosa del oli. ARYZ trepitja galeries. De fet s'aprofita d'elles. Però la seva vocació transgressora l'expressa en els llocs oberts. A plena llum solar. En megalòmans frisos a l'aire lliure. Allà és on desborda la seva grandilucuencie. Com aquest situat en la Ciutat de Mataró, amb el 'crew' mixed media, que titulà 'Perfume'.



1 comentario: