jueves, 15 de mayo de 2014

Pez a Mataró



Una marca s'imposa per repetició. La reiteració és la clau. Si a més, aquesta marca es mostra simpàtica, és positiva i optimista, l'èxit massiu està assegurat. Així ho ha fet Pez. Ha repetit el seu peix somrient per tot arreu. Com signatura. Com caràcter. I el seu minimalisme conceptual, a la vegada agradable, ha encantat.

Pez és un graffiter de la metròpolis barcelonina, que s'ha convertit en una marca. Reconeguda internacionalment. Amb valor propi. Es cotitza i és sol·licitat en els painting més prestigiosos del món. Avui viu entre Bogotà i Barcelona; però viatja contínuament per tot el món, marcant amb els seus peixos al planeta Terra. Amsterdam, Hamburg, Londres, París, Nova York, Portland, Miami, Caracas, Bogotà, Vancouver, Tòquio, Seül, Hong Kong, Shanghai, Singapur, han estat escenari de les seves actuacions.

Quan l’informàtic Josep Sabaté va dibuixar el seu primer peix, que va identificar com la seva persona, no va pensar fins on podia arribar aquest esqual simpàtic i somrient en el món del graffitisme i més tard en el del grafisme. Avui és una referència internacional, com en el seu moment va ser el dibuix,- que mai graffiti- de l'El Niño, creat pel windsurfista austro-suís, resident a Tarifa, Beat Steffan, més conegut com Dr. Beat i que va convertir el seu ninot talismà en una marca de referència en els ambients windsurfistes.

Avui Pez està repartit per tot el món. El seu èxit és una contundència. Va començar com un desfogament, guixant a les ruïnes fabrils de Sant Adrià de Besòs, es va materialitzar en teràpia en el murs que donen a l'autopista de Badalona, i una de les seves accions va quedar plasmada a la Ciutat de Mataró, a un solar on s'havia d' edificar una gran torre i que la crisi del 2008 va frustrar.

A l'actualitat aquesta peça de Pez encara resta allà. Sens dubte un valor a apreciar i conservar. I més, tenint en compte on queda ubicada, en el límit mural on Lluís Bassat té previst muntar el seu museu de pintura a Mataró
.


No hay comentarios:

Publicar un comentario