viernes, 14 de junio de 2013

Subtil, ingràvid, eteri

Peça sublim. Amagada en un carrer del 'Pedralbes del Raval'.  D'execució detallista, és una mostra delicada del que es pot descobrir vagarejant pels carrers de Barcelona i guaitant les seves parets i murs. Espero que duri aquest dibuix i que sigui respectat, per la seva mateixa ingravidesa etèria.

Després d'unes jornades transcorregudes a la ciutat de Màlaga, emborraxant-me de Picasso i després d'un viatge exasperant, típic en 'vueling', trobar-me amb aquest dibuix al mig del carrer, em reconforta.

El miro i penso que avui Picasso lliurava el seu 'Guernica' al pavelló de la Expo'37 de París. Amb aquest dibuix de carrer qu'acabo de veure en una porta tapiada, amagada a la part alta del raval barceloní, en vull evocar aquell moment en què el malagueny va lliurar la seva obra, tan subtil, ingràvida i etèria com aquesta, però més contundent, violenta i reivindicativa.

Aquell Picasso del 37 va abandonar per uns anys els móns feliços, optimistes subtils, ingràvids i sensibles com bombolles de sabó, per denunciar el món groller, pesat i insensible com bombes de tritó. D'aquest dibuix eteri que acabo de veure, encara brolla un optimisme delirant i feliç. Dessitjo que duri molts anys.

No hay comentarios:

Publicar un comentario