jueves, 23 de enero de 2014

Entre l’opressió i la runa




A la ‘Zona 0’,  àrea que va ser per uns anys espai de lliure plasmació de l’efervescència muralista de Mataró, encara restem vestigis d’una acció painting que es va desenvolupar en aquest espai, un desolat polígon industrial, convertit els seu murs, parets i tapioles, en un efímer museu al carrer, mentre duri.

Aquí troben aquest manifest pictòric contra l’opressió, on el peix gran es menja al petit, els explotadors de tota mena s’ha aprofiten de la seva grandària per exprimir individualment a la segmentada població, a la gent normal, que només cerca viure amb felicita. Un mural on s’exposa clarament que els gegants opressors s’engoleixen els nanos petits i innocents.

Un discurs discordant en una societat on el sentit neoliberal i neoconservador, políticament correcte, i seguidora a cegues, econòmicament, dels utòpics i tòpics clàssics mercantilistes anglesos del XVIII, ara no agrada sentir.

Quan l’individualisme opressor està per sobre de tot ideal, son refrescants  -l'autèntic ‘cool’-  pintades com aquestes, un mural amagat en un espai on ha quedat plasmada la rutina economicista i financera que ha convertit a molts entramats econòmics en runa.

No hay comentarios:

Publicar un comentario