jueves, 16 de enero de 2014

Ma'La, una referència laietana



Mateo Lara [Ma'La] és una referència en el món de la creativitat mural, i en l'entorn on el va veure créixer: la zona de Mataró i els seus voltants.

El seu art de carrer ha evolucionat cap a una pintura al servei de la decoració urbana, comercial, amb tot de positiu que té aquest terme, ara, de vegades, mal interpretat.

La petjada de Lara, sota el tag Ma'La, perdura en racons de la ciutat de Mataró, en els seus polígons industrials, els carrerons amagats del Iluro vell, i a les zones alliberades de certes àrees de la població on es va permetre als artistes locals del grafittisme mostrar la seva creativitat en murs desangelats dels nous projectes urbanístics d'aquesta ciutat germana de Barcelona.

Professional de la pintura mural, la seva activitat quotidiana 'va en paral·lel amb la seva afició al graffiti'. Les seves accions -moltes realitzades de forma 'coral' amb PTA2, Petados Crew de Rubí- es poden trobar a Espanya, Bèlgica, Alemanya. Ha exposat també obra en els E.E.U.U.

Avui, Ma'Lara lidera, des de fa anys, un projecte empresarial que té en la pintura mural la seva activitat principal. Està divulgant els traçats del graffiti al servei de la millora estètica de l'entorn urbà en edificis industrials, naus logístiques i comercials, factories fabrils i en l'alerta publicitària.

Un art urbà i industrial, resultat d'un creatiu nascut a Mataró, ciutat urbana, postindustrial i mediterrània.


Pintada col·lectiva del grup laietà, amb motiu de les Santes06, liderat per Ma'La i altres 'pintors'




  



No hay comentarios:

Publicar un comentario