martes, 3 de marzo de 2015

'Tone' i el clan RKA2 a la 'zona 0'


La vaig denomina la 'zona 0'. Després del desmantealment de la fàbrica de montatge de camions i autobusos Pegaso d'ENASA, adquirida per IVECO, aquest indret, ubicat entre la carretera  N-II i la línia ferrea de Mataró, es va transformar en un galeria multicolor dels nous muralistes del Maresme i el Vallés.

Tot un descampat de runes i edificis, de naus industrials colindants, la majoria abandonades es va convertir en un gran llenç mural a l'aire lliure, on la fenética activitat dels writers i muralistes de la zona d'influència de Mataró es va desenvolupar d'una forma exhuberant.

Aprofitar, en tota la seva magnitut, aquest espais geganti i obert, va posar en relleu la creativitat amagada de molts artistes d'aquesta ciutat postindustrial i que, durant uns mesos, van desplegar una activitat, digna d'estudiar i que ara la estan malmeten.

Des de fa mesos estan esborrant les pinturas que van estar des de l'any 2012 en aquest espai. Mostres de Tone [SexFul], el clan RKA2, MaLa, RadokOiter, ARYZ, están sent ocultats sota la calç sintètica de la pintura blanca.

Tots eren conscients de l'efemeritat d'aquestes actuacions front les parets verges descobertes d'aquelles naus que abandonades. 

Però no deixa de ser una pena que moltes mostres d'aquestes gigantines obres quedint ara amagades per la fredor de la pintura blanca, que está encolant tot aquest espai laberíntic de carrerons, per convertir-lo en una nova promoció urbanística, diuen, de sanajament. 

Aviat tot aquest camp de creativitat i energía, serà convertit en un camp de runes, per acondicionar el terreny per futurs negocis inmobiliaris


No hay comentarios:

Publicar un comentario